Drømmer...

Ja, nå mener jeg ikke riddere i solnedganger og drager ved kaffebordet, men de drømmene som sniker seg inn i hodet ditt mens man uvitende ligger å snorker på en dun fylt pute.

Fra så lenge jeg har kunnet huske har hver eneste natt vært full av dem. Jeg drømmer MASSE. Som regel går det i mareritt. Og det gjennom mange faser under søvnen.
Det er fastslått at jeg lider av natteterror, som kan være ganske krevende når en går gjennom det nesten hver eneste natt. Men så hender det at jeg blir besøkt av mindre fryktinngytende ting. Ekkelt, og guffent kan det likevel være, men så vandt som jeg er til skummelumske drømmer, lar jeg meg heller fascinere av de mer innholdrike innslagene!

 

I natt hadde jeg en merkelig drøm. Den virket som om den varte i mange timer, og den  var så detaljert at jeg kunne malt hver eneste "scene" til minste detalj.

Her kommer en liten smakebit av hva som skjedde i hodet mitt i natt.

 ~

Jeg drømte jeg var i en stor tom butikk, Det var visst en slags matbutikk, og jeg vandret rund og plukket med meg merkelige gjenstander som jeg puttet i handlekurven.

Mens jeg gikk plukket jeg alt fra hverandre og satt det sammen igjen til merkelig oppfinnelser, smykker og figurer. Da jeg kom frem til kassen sto det en jente med en liten hund der. Et eldre ektepar sto lenger borte ved en hylle med lyspærer, og diskuterte høylytt hvordan det var mulig at de kunne være så dyre.

I det jeg la alle kreasjonene mine på rullebåndet ble alt lyset i butikken slått av. "disse kan jeg ikke lese strekhodene på!" sa mannen bak kassen. Han grafset med seg det som var og løp nedover en gang for å få det sjekket. Jenta med hunden så på meg og med en smil om munnen sa hun, "skal du noe etter du er ferdig her?" Jeg ristet på hodet og fortalte at jeg hadde ingen planer. "Vel, skal vi gå en liten tur?" sa hun og løftet opp hunden sin. Jeg ble så med ut til bilen (?) hennes, og vi dro avsted.

Vi kjørte i timesvis mot Nord, og jo lenger vi kom, jo svakere ble stemmen min. Til slutt kunne jeg ikke snakke, kun hviske og hvese. Jenta latet som om hun ikke merket det. Hun bare kjørte videre.

Brått befant vi oss i en skog. En stor og mørk skog med store trær med nakne stammer og fuktig bark. Jenta fisket opp kameraet mitt fra vesken sin. "her! Jeg trenger noe bilder til en photoshoot. Kanskje du kan hjelpe meg?" Jeg nikket, og satt i gang å fotografere henne. Det hele gikk veldig bra, og jeg følte virkelig at disse bildene kom til å bli flotte!

Plutselig grep hun fatt i kameraet mitt og løp rundt mens hun tok bilder. Selv begynte jeg å snakke med trærne som hadde mye spennende å fortelle (det er en egen historie).

Jeg befant meg nå alene i denne skogen, og jeg begynte å gå mot vest. I en liten lysning fant jeg en liten borg! Den var ikke stor i hele tatt. Kun et tårn med noen små bygg rundt. Jeg ble veldig glad og tenkte, "Endelig kan jeg slutte å gå! Dette er hjemmet mitt!" Døren i tårnet åpnet seg, og jeg gikk forsiktig inn i mørket.

Murveggene var tykke og hvitmalte og rommene dekorert med noen få mørkebrune middelalder møbler. Tårnet besto av 3 etasjer, det midterste var avlangt og fylt med smale senger. Det var også et ildsted med en gryte der. Jeg gikk opp de smale steintrappene og inn i det øverste rommet. Det var helt rundt, med en større og eldre seng. Rommet var kaldt og tomt, men hadde en slags sjarm tross alt. Det var jeg jeg skulle bo.

Over hele tårnet var det små vinduer. Ikke større en 30 cm og med de var alle dekorerte ned smijern stenger. Jeg gikk bort til det ene vinduet, holdt hånden foran det og kjente en vemmelig og iskald trekk.  Jeg ble med ett veldig bekymret for hvor kaldt det ville bli om vinteren! "IKKE gjør det!" sa en stemme. Det sto en gammel krokete dame i trappen og stirret stygt på meg. "Du må ikke la de få øye på deg!" Jeg myste ut av vinduet og oppdaget hvite skygger mellom de mørke trærne. De var raske. Ganske vakre. Men de gav meg likevel en guffen følelse.

Jeg tuslet ned trappen og inn i rommet med alle sengene. De var nå opptatt. Alle sammen. Det lå og satt jenter i hver eneste seng. Noen ansikter jeg vet jeg før har sett, Andre jeg virkelig kjenner igjen fra det virkelig liv. Jeg syntes det hele var utrolig merkelig, hva gjorde de her? Visste de egentlig hvor de var?

Jeg skottet bort mot ilden. Den gamle sinte damen var ansvarlig for ildstedet, men hun forsvant stadig. Døren var lukket. Den ble aldri åpnet, men den gamle var sjeldent tilstede. Brått fikk jeg øye på noe i ved kurven. Kameraet mitt! Jeg merket jeg ble litt spent siden jeg husket hvor fine bilder jeg hadde tatt av jenta med hunden tidligere. Jeg satt meg  ned på steintrappen opp mot rommet mitt, skrudde på kameraet, og ventet spent..

Det var ingen bilder fra photoshooten der. Det var ingen bilder av jenta... En utrolig mørk og kald energi omsluttet meg, Hele kameraet var fylt med bilder av meg! Jeg var kledd i en gjennomsiktig hvit kjole, dansende rundt i den kalde, mørke skogen. Jeg hadde ingen minner om dette! Bildene var vakre og nesten eventyriske. Men alt jeg husker er at jeg våknet opp med gåsehud og en vemmelig følelse...

Det merkeligste er at jeg husker hvert ENESTE av bildene i detalj.

~

Var ikke det en merkelig drøm så vet ikke jeg, hihi! ^^ Det verste er at jeg ikke aner hva den kan bety!

~)O(~

Hva slags drømmer pleier du å ha?

 

15 kommentarer

.ida

14.10.2010 kl.19:18

Creepy/spennende drøm! Alltid spesielt med sånne drømmer som man husker bedre enn alle de andre.

Nå i det siste har jeg plagdes litt med mareritt og ubehagelige drømmer, men ellers drømmer jeg tilfeldige ting som virkelig ikke gir mening. Noen gang husker jeg dem veldig godt, andre ganger ikke. Og noen ganger er jeg sikker på at de betyr at noe mystisk og magisk skal skje, men.. neida. x')

Frøydis

14.10.2010 kl.19:28

Det høres veldig slitsomt ut med så ekstremt mye mareritt. Får du i det hele tatt sovet noe godt når du har det slik? :s

Jeg er i perioder plaget med mareritt, men da mer den typen hvor allting tilsynelatende er en helt normal drøm, hvor det så plutselig eksploderer en person eller noe tilsvarende grusomt ekkelt skjer. Da våkner jeg gjerne opp småkvalm og lurer fælt på hva hjernen min driver med...

Jeg tar av og til melatonintabletter for å få sove, og de har den festlige bivirkningen "abnormale drømmer". Da blir det alltid mye glassklare, sprø, merkelig og opprivende drømmer. det er artig når det er noe normalt man drømmer om, men ikke så gøy med mareritt. Jaja, alt for å få sove! ;)

oº°SkogsAlven°ºo

14.10.2010 kl.19:46

Ida S.:

Ja, Den var skikkelig creepy! Også var det var ikke så veldig grusom så jeg tenkte det var trygt å dele den med verden ;)

Isj.. Så dumt! Du får omringe deg med snille krystaller og drikke avslappende te før du går til sengs :)

Hihi, ja noen ganger tror man at man har noe skikkelig magisk og ekstremt i vente, men som regel er det bare merksnodige drømmer som tuller med oss, hihi! ^.~

oº°SkogsAlven°ºo

14.10.2010 kl.19:50

Frøydis:

Åh ja.. Det er ufattelig slitsomt. Søvn har aldri vært noe jeg ser frem til. Men der igjen. Dette er alt jeg vet, så jeg velger å tro at det ikke er så ille for meg som folk tror *smile*

Oioioi! Så sprøtt! Det må være ekstra vemmelig å få drømmene avkuttet så brått og av noe så uventet! De hodene våre er merkelige :p

Åh, jeg har aldri tatt noen ting for å sove bortsett fra alternative metoder som te, spells, healing o.l. Men det er dessverre ikke stort som hjelper. melatonintablettene høres rampete ut! hihi!

Solgave Spydsdatter

14.10.2010 kl.19:55

Åh... jeg vet hvordan det der føles! For en spennende drøm. Skulle ønske jeg kunne mer om drømmetolkning, men jeg lærer. Den virker litt som mine drømmer. Jeg våkner ofte opp med en creepy følelse, og noen av drømmene mine er rett og slett så skumle at jeg ikke tør å stå opp med en gang... Det høres i alle fall ut som om drømmen hadde flere budskap til deg, i flere retninger. Og det hadde utrolig kult om du fikk til en shoot der du gjenskapte bildene- med mindre det blir litt for skummelt. Jeg ser bare for meg at du virkelig hadde sett eventyrlig vakker ut (som alltid) på den typen bilder. *mange varme klemmer fra meg- en søster i drømmeånden*

oº°SkogsAlven°ºo

14.10.2010 kl.20:13

Solgave Spydsdatter:

Ja, den er ganske spennende er den ikke?

Dette var kanskje en av de minst skumle drømmene jeg har hatt på en lang stund. Og så klar som den var! Det er nesten som om jeg skulle sett det hele i en film for 10 min siden.

Jeg prøver også så godt jeg kan å studere drømmetolkning selv, og jeg ser jo en del i denne merkelige drømmen som kan være budskap til meg. Men jeg blir nok litt veiledet av vibbene og følelsene som ligger bak hendelsene. Det er ofte mye lettere for meg å tolke andres drømmer enn mine egne, er det slik for deg også? :)Om du ser noen klare tegn i denne drømmen, hadde det vært spennende å høre hva du tolket! *smile*

Ååååh... det var en interessant ide kjære deg! Men uuuh så skummelt, hihi!

Nå ble jeg faktisk ganske inspirert her jeg sitter ^^ Jeg får ta meg en prat med min gode venn og fotograf, Hans Petter. Kanskje vi kan snekre sammen en liten drømme-photoshoot!

*mange varme alveklemmer og gode tanker*

Frida Christine

14.10.2010 kl.20:23

For en spennende drøm! Synes du burde prøve å gjenskape bildene i det virkelige liv! Og kanskje drømmen betyr at du burde komme nordover på besøk til meg! ;)

Selv drømmer jeg veldig følelsesladde drømmer. Jeg fylles alltid opp av enten glede, sorg, sinne, lettelse eller tomhet. Det er aldri noe som rører litt ved meg. Enten hele pakka, eller ingenting. Drømmene mine er veldig "up to date", og som oftest i form av mareritt. De veileder meg og gjør meg bevisst på det som skjer i livet mitt akkurat på den tiden drømmen kommer til meg.

Synes dette var veldig spennende å lese om! (:

Maranwë

14.10.2010 kl.20:37

Oi, for en merkelig drøm! Det er lenge siden jeg har drømt noe veldig detaljert... Men dette var litt av en drøm må jeg si. O.O

Naviana

14.10.2010 kl.21:06

Jeg tror at når alt kommer til alt er det bare oss selv som kan tolke drømmene våre, på grunn av våre unike symbolverdener. Skjønt muligens er det enklere å tolke mainstream- menneskers drømmer? ;)
Ellers så har jeg også alltid slitt med mareritt, og det er utrolig slitsomt og tærende til tider. Man blir på et vis litt satt ut resten av dagen, og minnene er der fortsatt. Jeg drømmer så mye og så intenst hver natt, og de er surrealistiske, ufattelige og ubegrensede... egentlig utrolig fascinerende. Jeg ser sjelden frem til å legge meg fordi jeg ofte føler meg like sliten når jeg våkner igjen på grunn av alt som skjer om nettene.
Heldigvis lærer jeg meg mer og mer å styre drømmene mine, og det tror jeg er et viktig redskap for å unngå de mest slitsomme episodene :)
*høstklemmer og stjernedryssende ønsker om vakre drømmeminner fra meg*

Anja

14.10.2010 kl.21:29

Så skumelt! :S Fikk frysninger da jeg leste den :S Jeg er også plaget en del med mareritt, men har mest sånne rare og mystiske drømmer... http://www.dreammoods.com/ - Dette er en fin side som hjelper deg med å tolke drømmene dine :) Har brukt den mye selv, og det er veldig spennende å finne ut de skjulte meldingene i drømmene sine :D

*varme og trygge klemmer fra meg*

Aranel

14.10.2010 kl.22:04

Jeg har helt sinnsyke drømmer, ofte har jeg skrevet dem ned senere O.o Som regel er det mareritt hos meg også, eller, fryktinngytende, creepy saker om jeg kan kalle det det. Hadde en utrolig koselig drøm forleden da, selv om den også utspilte seg til å bli et mareritt. Jeg drømte at byen jeg bor i hadde blitt en del av trollmannsverdenen, og nå var det fullt av trollmenn og hekser. Jeg fløy rundt på en sopelime som jeg hadde lånt fordi min var brukket,og følelsen av å fly var så ekte at det er ubeskrivelig! Jeg kunne skrevet en mil om denne drømmen, for alt var så ekte. Men kort fortalt så ble det ikke fullt så koselig etterhvert, jeg hadde en bror som etterhvert ble litt for fascinert av svartekunstene, og byen ble et ganske miserabelt sted for å si det sånn. O.o Utrolig morsomt å lese om drømmen din! :D

yllifoto

14.10.2010 kl.23:29

Hørtes spennende og litt stressende ut ! Jeg har ofte sånne typer drømmer, og kan våkne med et rykk(sjeldent)... Jeg liker egentlig å drømme, og å ha mareritt, for om jeg husker noe av det bruker jeg det ofte som grunnlag i fortellinger jeg skriver ^^

Wictoria

16.10.2010 kl.04:59

Spennende drøm!

Jeg hadde den kvalmeste drømmen ever i natt. Drømte at jeg hadde fått bakterier på den ene kontaktlinsa mi, og plutselig kom det krypende en svart bitte liten mark/larve over øyet mitt. Og da jeg prøve å ta den vekk falt det ut masse små svarte larver fra bak øyeeple mitt. Jeg fikk helt angst!

Men så har jeg jo larve/mark fobi også da. Men blir helt kvalm av å tenke på den drømmen. Var SUPER glad da jeg våkna!

Birthe B. Mejdal <3

18.10.2010 kl.20:12

Oii, du kan jo skrive bøker du, så flink som du er til å gjenfortelle drømmer !! : D

Utrolig spennende, skulle gjerne ha lest mer .. !

Heidi

09.11.2010 kl.22:11

http://nickm.com/dreams/alpha/c.html

kanskje denne siden kan være til litt hjelp :)

- drømmer skal være underbevistheten som prøver å fortelle deg noe.

Skriv en ny kommentar

oº°SkogsAlven°ºo

oº°SkogsAlven°ºo

Fredrikstad

Jeg er en liten alv som har forvillet meg inn i en menneskefisert verden av rariteter. Her på denne bloggen vil jeg skrive stort og litt smått om alt fra daglig randomnes til storslagne kamper i solnedgang! ¨°ºo*oº°¨ Jeg var ment for en annen verden. Mitt håp finner røtter i den grønne jorden... ¨°ºo*oº°¨

bloglovin
Instagram!bloglovin


Kategorier

Arkiv

hits