Paraskavedekatriafobi!

Fin overskrift ikke sant? ;D
Dette er betegnelsen på frykten for fredag den 13! 
Ja, i dag er det nok en gang....... Farlige fredag! *shifty eyes* 

*kaste salt over skuldra*  

Fredag den 13 er dagen da du forsturer foten bare du så mye som tenker på å bevege deg utenfor døren, kattene maler seg svarte og løper frem og tilbake over veiene.
Dette er dagen da du kan være sikker på at alle kjøretøy utvikler en kunstig intelligens og kolliderer med hverandre, og bananene skreller seg selv og kaster seg foran dine føtter.
Skumle stiger over hele kloden lokker uskyldige ofre under seg, og monstrene under sengen florerer som ugress (bare ta en titt selv)! 
Fredag 13. er søren meg ikke til å spøke med!

Eller...? Jeg fikk ånden over meg og har nå skrapt sammen litt info!

Nå er det bare å lene seg tilbake i stolen (eller hvor enn du måtte sitte akkurat nå) og gjøre seg klar for en aldri så liten historietime!

Først må jeg bare starte med dette - I Norden har vi faktisk tidligere sett på Fredag som en lykkedag siden Fredag var kjærlighetsgudinnen Frejas/Frøyas dag! 
(Jeg akter å holde på denne troen) ;) 

Uhyggelig mange på denne overbefolkede planeten mener tallet 13 er linket til ondskap og overtro. Dette kan vise seg å stamme heeeelt til tilbake til Sumerne som bodde i Mesopotamia for rundt  4-5.000 år siden, MEN en annen "historie" som jeg har festet meg litt ved er dette som involverer tempelridderene.
(Kan fascinasjonen komme av min store lidenskap for riddere tro? *ler* ^^' )

 

Fredag den 13 oktober 1307, ble mange tempelriddere arrestert av Philip IV av Frankrike. De ble senere torturert til å tilstå kjetteri innen ordenen og ble brent på bålet den samme dagen. 

Det sies at dusten Philip, som beslagla skattekammerene, var misunnelig på tempelriddernes makt og rikdom og ville ha kontrollen selv (hurra for mennesker....*mumle og tar på seg alveører*).
Det viste seg at tempelridderne hadde flyttet sin rikdom og at Philip kom til tomme skattekammer! 
Hell i uhell? Karma? What comes arouuuuund....?
Det kan altså hende at det var her overtroen om Fredag den 13 oppsto.

Her er også litt fakta til dere:

 • Dagen, og tallet generelt, betyr ulykke i de fleste vestlige land.

 • Måneder med en fredag den 13. begynner alltid på søndag.

 • Fredag den 13. kan aldri forekomme mer enn tre ganger i året.

 • Over 80% av verdens skyskrapere mangler visstnok en 13. etasje.

 • I formell-1 racerkjøring er det aldri noen som får startnummer 13.

 • Flere flyselskap har ikke en 13. rad på flyene sine og skotske flyplasser har aldri en gate 13. De bruker heller 12B.

 • The Thirteen Club arbeidet på 1800-tallet aktivt mot overtro rundt tallet 13.

 • 13 var et lykketall i det gamle Egypt. (fancy)


  Jeg skulle gjerne hatt noen skikkelig fæle historier å dele om alle de skumle tingene som har skjedd meg på denne fryktinngytende dagen, men det har jeg dessverre ikke, hihi! ^^
  Hellet (og alle beinene i kroppen) er intakt! 
  Det eneste monsteret/demonen som har plaget meg i dag er han her:


  Aaaaaughibbrgubugbugrguburgle! RwlRwlRwlRwl!  


  I tillegg har jeg nettopp tilintetgjort den eneste bananen som kunne ofret sitt liv for at jeg skulle ramle på nesen! Nam nam! ^.~


  Jeg er rimelig sikker på at jeg er 100% safe nå! *nikker overlegent og bevisst*
  Der igjen... Jeg har en pus som er NESTEN svart. 50% svart!


  Bare seee! O.o Han er tydeligvis klar over hvilken dag det er!

  Dette må jo bety noe.... *smalne øynene* 
  OG, jeg har ikke sjekket under sengen enda. Kanskje jeg bare skal grave meg ned under masse sofaputer og se på film resten av dagen ;)
   

Er du redd for tallet 13 eller fredag den 13,
og har du noen gang hatt skikkelig uflaks på denne dagen?

~☽◯☾~
*alveglitter*

29 kommentarer

Thea og Kristine :)

13.01.2012 kl.21:31

haha, jeg fikk ikke til å lese overrskrifta nesten! ;p

oº°SkogsAlven°ºo

13.01.2012 kl.21:34

Thea og Kristine:

vet du, jeg fikk nesten ikke til å skrive den heller! ;D

kamerasilje

13.01.2012 kl.21:47

Kjempe fin blogg ! .D

°Vinterperle°

13.01.2012 kl.22:03

"hurra for mennesker....*mumle og tar på seg alveører*" Hahaha!

Jeg har aldri hatt et dårlig forhold til fredag 13. Men jeg klarte faktisk å få kneet ut av ledd i en drama-bevegelsestime på en fredag 13. for noen år siden. Havnet på legevakta og måtte vente i 6 timer, for ingenting. Heldigvis gikk det bra :)

Naviana

13.01.2012 kl.22:04

Åhh, er det fredag den 13 igjen? Føler det skjer hele tiden jeg ;) Men den datoen behandler meg alltid ganske bra, så vidt jeg husker. Liker tallet 13 jeg. Og jeg er tilhenger av å gjøre om året til 13 måneder, da et år har 13 måner og tallet 13 har skremt visse mektige mennesker i alt for lang tid.

Men når sant skal sies har det vært en fryktelig storm her i dag, og jeg fikk knapt sove i natt ;)

Normal me

13.01.2012 kl.22:17

Når jeg var liten/mindre, så jeg på fredag den 13. som min lykkedag. Det var vel på grunn av alle ulykkene folk snakket om og jeg ikke var uheldig i det hele tatt. Da tenkte jeg bare at den dagen var jeg mye heldigere enn alle :-P

Elette Vinter

13.01.2012 kl.22:17

Åh, vi har samme murloc-bamse! :D

Jeg er så heldig at jeg har bursdag den 12. april, og i år er også 13. april på en fredag, så jeg skal ut på byen lovlig for første gang på fredag den 13.! :D Jeg har aldri vært spesielt overtroisk når det kommer til fredag 13. Har nesten alltid bare hatt mer hell den dagen enn ellers!

animablu

13.01.2012 kl.22:44

Bare kosedyr under senga mi :) De har en lei tendens til å havne der.. Enten ligger de i stolen eller senga, og når jeg skal bruke en av delene, hva gjør man? Jeg er nok en dårlig mor... Meld meg inn til kosedyrpatruljen!

~ Huldra ~

13.01.2012 kl.22:53

Jeg har alltid sett på fredag den 13. som en lykkedag! Har aldri skjedd meg noe uheldig (i fredag 13.-stil). Det begynte kanskje fordi jeg var trassig og ville mene motsatt av "alle andre", men har likevel fortsatt å mene det :) Og alle dager som er kjærlighetsgudinnen vår sin dag, må være bra dager. Selve tallet 13 har jeg ikke noe forhold til, og tenker aldri med gru hvis jeg ramler over det på noe vis :)

Jeg har forresten en svart katt, men siden han har en hvit tå, så går det vel greit - ikke har jeg sett ham gå over noen vei her heller, han satt som forsteina inne i låven da jeg henta høy i morges. Musenes ulykkesdag hvertfall! Den siste banana mi klarte jeg og skvise i skapdøra, så den får ikke gjort mye skade. Med mindre den kommer for å ta hevn da ^^

Nå sitter jeg og drikker kokos-te med agavesirup og knasker nøtter, gojibær og andre tørka frukter, og koser meg ikke så rent lite, så jeg er riktig fornøyd med denne forferdelige ulykkesdagen jeg :)

Katrine

13.01.2012 kl.22:55

Jeg er nok ikke spesielt redd for det nei:P

Det er historien om tempelridderne jeg har knyttet til fredag 13 ;)

Therese Von Turunen

13.01.2012 kl.23:10

Ah, du er så fantastisk nydelig!

Hmm, jeg har vel vært borti noen uhell, men vil tro det bare var tilfeldig. Egentlig syns jeg tallet 13 er koselig ^^

Kristin

14.01.2012 kl.01:01

Jeg har aldri trodd på fredag den 13. før idag.

Idag har læreren min sluttet(fikk vite det idag),

fikk ikke tak i veninna mi som alltid ser på mobilen,

faren min kom sent hjem fra jobb da han skulle hente meg(ikke skummelt, men har ikke rukket å gjort alt jeg skulle),

Katten min døde for et år siden.

Kan tallet 13 ha noe med antall måneder i året? Hvorfor har vi ikke 13 måneder?

Har hørt rykter om at i annen tro, så er det 13 stjerne tegn. Men det ble fjernet og omgjort til 12, det samme med månendene..

Og jeg fikk 2 på en prøve jeg fikk tilbake idag :'(

Men hadde en prøve som gikk bra da :)

Branna

14.01.2012 kl.01:05

Næ, så morsomme fakta :) *kose på Rolex-puselure og fine murloc-monsteret*

Jeg har et nokså avslappet forhold til fredag den 13. Kan ikke huske å noensinne ha hatt noen uhell eller at noen dumme ting på en fredag den 13. Dagen i dag har også vært nokså begivenhetsløs.

Jeg tror ikke det ligger så mye i det. Men mindre man er overbevist om at noe fælt kommer til å skje... Jeg tror man kan jinxe seg selv da.

Silje S.

14.01.2012 kl.03:59

Eg har alltid hatt eit godt forhold til talet 13 og kan ikkje sei at eg har opplevd noko form for ulykke denne dagen. La oss håpe det forblir slik ;)

marina

14.01.2012 kl.11:56

jeg hadde ufkaks i går!!! Jeg og en venninne ble kjørt til en bursdag (vi ble kjørt av moren min) men vi fant ut at huset vi ble kjørt til ikke var rette huset (ingen av oss hadde vært der før!) så vi prøvde å løpe etter bilen til moren min, en selvfølgelig merket hun ingen ting og kjørte videre! Gjett hva, jeg hadde glemt telefonen min hjemme og vennen min hadde ikke penger på kortet! haha, vi surra rundt i ti min før vi måtte ringe på et random hus og spørre om veien. Vet du hvilket hus det var? Det var nabohuset til det vi ble kjørt til!!! Typisk! Men ikke nok med det! når jeg kom hjem igjen fant jeg ut at mobilen min hadde vært i lomma mi hele tiden! vi kom et kvarter for seint xD *ler*

Malin

14.01.2012 kl.12:57

I japan har de noe lignende. For en 10-20 år tilbake kunne man ikke finne verken parkeringsplasser eller hotellromnummer som hadde enten tallet 4 eller 9. Fordi som de fleste japanske ord, har de flere meninger. 4 uttales "shi" som også betyr død. 9 uttales "ku" som også betyr smerte og tortur. Dette finner man ikke så ofte lenger da Japan ikke lenger er like besatt av overtro. Men man finner på enkelte bilskilt ikke sluttnummre som 42 og 49 med mindre noen virkelig spør om å ha det. Grunnen for det er er at shini betyr død, og shiku betyr "å kjøre på"(To run over). Disse fire tallene sammen er også ikke lov å få med mindre du spør om det: 42-49 (Proceeding to death.) og 42-56 "Tid for å dø".

Lina Litheria

14.01.2012 kl.13:29

Jeg ser på fredag den 13. som en lykkedag og tallet 13 er et lykketall for meg. Jeg er født den 13. og veet du hvaa! Jeg har faktisk bursdag fredag den 13. i 2013 :D Mon tro for en lykke jeg skal oppleve da! (Eller det motsatte? :S) Men jeg har aldri opplevd noen ulykke vedrørende den datoen. Jeg holdt på å miste toget mitt en gang, men jeg rakk akkurat å komme meg på før dørene lukket seg. Det vil jeg kalle flaks. Ellers er det en vanlig dag for meg. Men det virker som om jeg alltid får nummer 13. i kinosaler og teatersaler :P Rart!

~ EytherTia ~

14.01.2012 kl.14:26

Ulykken har ikke banket på min dør hvertfall! :)

Liker egentlig tallet ganske godt og har egentlig gått inn for at det skal være mitt lykketall bare for å motbevise dette som forbindes med ulykke og tretten. Going agains the flow! ;D

Likte historien om tempelriddere, har ikke hørt den før. Riddere generelt er jo interessant xD

Anette

14.01.2012 kl.15:31

I følge et online hekse-coven på Facebook var også tallet 13 hellig for Freya...

"Friday and 13 were both sacred to the Norse Goddess Freyja, so Friday 13th was especially sacred. The Norse people would hold celebration to honor the beautiful Freyja on this day above all others. Christians who wished to suppress her worship said the day was unlucky, and thus the beginnings of the Friday the 13th superstition." -The Coven Avalon

Tenker jeg heller vil feire Freya jeg ^^ Og svarte katter bringer ikke ulykke for hekser ;)

Aya

15.01.2012 kl.13:39

Jeg tror på det med Freja :) Min mor og far giftet seg fredag den 13 og de er fortsatt lykkelige sammen!

Det skjedde ingenting domt med meg på fredag ^-^ Mihihihi :3

Ingvild

16.01.2012 kl.11:55

Åh, jeg må bare si (igjen) at jeg elsker å lese innleggene dine, blir så glad og inspirert! Du skriver så morsomt, kreativt og originalt! Det er som å være i en helt annen verden, nesten som Ringenes Herre e.l. her inne på bloggen din! :) Gleder meg like mye hver gang til å kose meg med et innlegg fra deg! ^^

Håper du får en fin uke! :)

Arya

17.01.2012 kl.16:48

Har du linser på deg på det øverste bildet, eller har du virkelig så fantastiske øyne?

Ray

17.01.2012 kl.17:37

Masse fakta jeg ikke viste jo <3 Tusen takk ~ Det skjedde ikke stort med meg fredag den 13, bortsett fra at vi hadde en prøve jeg tror gikk ganske dårlig TToTT''

Florenthyna

18.01.2012 kl.20:23

Jeg ble banka og knivstukket av det jeg trodde var en venninne denne fredag den 13... hun sikta på pulsåra mi i underarmen, og kniven gikk faktisk ut på andre siden av armen, men hun traff den merkelig nok ikke, but still.. hadde maks uflaks!

Helene

23.01.2012 kl.22:10

Hei har skrivd noe til deg på deviantart. Du kunne vel ikke tenke deg å svare? c:

Hilde

26.01.2012 kl.17:21

Så fin og herlig blogg!:-) Bare synd den er sjelden oppdatert :-|

Nero Storm

28.01.2012 kl.21:34

Hei, eehhhehh... Jeg og Idun (hun med rødt hår og dreads) møtte deg og alvevenninna di på Outland idag, og du ba meg om å typ.. Si hei på bloggen din, så ja.. HEI!

Idun

29.01.2012 kl.04:08

Tihi du er så koselig, var hyggelig å møte deg på outland c:

Ida

01.02.2012 kl.11:29

Duu, jeg digger bloggen din! Men det synd du ikke blogger så mye.. :( Men har du twitter? :D

Skriv en ny kommentar

oº°SkogsAlven°ºo

oº°SkogsAlven°ºo

Fredrikstad

Jeg er en liten alv som har forvillet meg inn i en menneskefisert verden av rariteter. Her på denne bloggen vil jeg skrive stort og litt smått om alt fra daglig randomnes til storslagne kamper i solnedgang! ¨°ºo*oº°¨ Jeg var ment for en annen verden. Mitt håp finner røtter i den grønne jorden... ¨°ºo*oº°¨

bloglovin
Instagram!bloglovin


Kategorier

Arkiv

hits